Zwiększenie mocy silnika 1,9 TDI (90KM) Octavia 2002r
Witam
Chciałbym zwiększyć moc silnika . Proszę oporadę jak i gdzie to zrobić . Słyszałem że można to zrobić dwomoa sposobami , programowo lub przez wstawienie "czipa"
Jestem całkiem zielony i nie chcąc aby ktoś nabił mnie w butelkę proszę o pomoc.
Do jakiej mocy można zwiększyć ten typ śilnika
Jarek
jaro_10, Jetronik we Wroclawiu, Master's w Warszawie, jego oddzial w Katowicach czyli Aligator oraz Krzych w Katowicach, Compsport w Bielsku-Białej oraz Gliwicach, VTG, Unitronik Warszawa, i jeszcze cos by sie znalazlo
jaro_10, mam 90-tke tak jak Ty to znaczy miałem Wojtek Aligator MT Katowice profesjonalnie zajął się moją furką i po samym programie wyskoczyło ponad 120KM. I to już się naprawdę przyjemnie jeździło. Z czasem przyszła ochota na więcej więc wpakował mi Wojtek wtryski z ASV i dodał SMIC. I samochodzik ma obecnie ~ 135KM. Na dzień dzisiejszy po ustaleniach z Wojtkiem pakuje mi turbo od 130-stki i będziemy szli pod ~150KM :szeroki_usmiech.
Na modach Wojtka już pomykam dosyć długo i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Polecam ! (koniec rekalmy )
BTW: Oczywiście pewnie inni których wymienił Maicroft też sa dobrzy. Ja jednak jestem przywiązany do Wojtka bo nie dał mi nigdy powodów do tego bym myślał o zmianie tunera.
z jeleniej góry będziesz miał bliżej do Wrocławia, do firmy Jetronik, tam paru wrocławiaków robiło i śmigaja.
diwuesz sieco i jak.
jak sie zdecydujesz zgłoś sie io porozmawiamy na ten temat.
Komentarz